Cronos Med, Aron Cotrus 57, +40 751 202 536 | Clinica Dermalife, Sos. Bucuresti-Ploiesti 10, +40755223333     English

Chirurgie postbariatrica


Pentru pacientii care au slabit masiv si au ramas cu surplus de piele +/- grasime, aceasta chirurgie este cea care poate rezolva problema. Este o chirurgie grea, care necesita multa pregatire din partea chirurgului si multa rabdare din partea pacientului. Este nevoie de o echipa bine inchegata, cu multa experienta chirurgicala, care sa inteleaga perfect problemele acestui tip de pacient.

Cine poate apela la aceasta chirurgie?

Pacientii care au slabit peste 30 kg cu dieta sau interventii de micsorare a stomacului, care au cel putin un an de la operatie si o greutate stabila cel putin 6 luni. Tulburarile metabolice care apar in acest proces de slabire se corecteaza greu si pot impiedica vindecarea dupa o interventie de corectie a surplusului de piele.

Ideal, corectarea excesului de piele se face in interventii seriate, combinand 2-3 zone intr-o singura etapa, care insa nu trebuie sa depaseasca o anumita durata. De asemenea pacientii trebuie sa accepte cicatricele, care in functie de indemanarea chirurgului vor fi cat mai bine ascunse.

Datorita faptului ca interventiile de chirurgie bariatrica au luat o amploare evidenta, pacientii care solicita corectarea surplusului de piele sunt si ei din ce in ce mai numerosi. Evolutia tehnicilor a fost pe masura, in lume exista scoli renumite de chirurgie postbariatrica, fiecare cu viziunea proprie.

Exista o logica a succesiunii interventiilor si de asemenea a tehnicii folosite. Combinarea procedurilor inseamna rezolvarea a 2 sau 3 zone intr-o etapa si este cea mai la indemana pacientilor. Putem efectua abdominoplastie si brahioplastie, lifting mamar, sau lifting coapse intr-o etapa, cu conditia ca durata interventiei sa nu depaseasca anumite limite.

Daca va confruntati cu aceasta problema, putem discuta despre tehnica, indicatie si rezultate in cadrul unei consultatii.


abdominoplastie

Este o chirurgie grea, care necesita multa pregatire din partea chirurgului si multa rabdare din partea pacientului.

Procedee nechirurgicale de întinerire a feței

Dr. Crenguta Coman efectueaza aceste proceduri si crede in rezultate naturale, atunci cand va doriti un aspect mai tanar al fetei. Doar afland mai multe despre aceste substante veti descoperi cat de benefice sunt in “oprirea” timpului.

© Crenguta Coman. Toate drepturile rezervate.

Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acest site, de catre orice persoana, fara acordul scris prealabil al dr. Crenguta Coman.