Cronos Med, Aron Cotrus 57, +40 751 202 536 | Clinica Dermalife, Sos. Bucuresti-Ploiesti 10, +40755223333     English

Chirurgia sanului


Mamoplastia de augmentare

Unul din cele mai frecvente complexe feminine raman sanii prea mici, de aceea foarte probabil orice femeie a auzit de implantele mamare si are intrebari legate de acestea.

Cert este ca printr-o operatie absolut normala pentru chirurgul plastician acest complex poate disparea definitiv, cu imbunatatirea imaginii de sine si implicit a vietii sociale si sentimentale.

Ce intrebari sunt cele mai frecvente? Cele de genul: o sa doara operatia si in postoperator? O sa fie atat de mari cat i-am dorit? Cat o sa dureze acest aspect al sanului? Care sunt riscurile si ce complicatii pot apare?

breast surgery dr crenguta coman

In mare, interventia se efectueaza sub anestezie generala, dureaza in medie o ora, introducerea implantului se poate realiza prin incizii diferite in functie de optiunea chirurgului si a pacientei, ca si pozitionarea acestuia sub glanda mamara (daca ea e de o marime satisfacatoare) sau sub muschiul pectoral, pentru o mai buna mascare a implantului. Alegerea implantului potrivit se face in functie de situatia preoperatorie si de dorintele dumneavoastra pentru obtinerea unui rezultat perfect.

Noua generatie de implante care se folosesc pe scara larga in ultimii ani sunt cele cu gel siliconic, ce au o consistenta foarte naturala, foarte apropiata de sanul normal, si care isi pastreaza foarte bine forma in timp, producatorii dand garantie pe viata pentru aceste implante.

In postoperator durerea variaza in functie de plasarea implantului, cele situate retropectoral putand produce dureri mai mari, dar care se remit treptat in cateva zile, perioada in care trebuie evitat efortul fizic.

Rezultatul este durabil, peste 10 ani daca interventia a fost efectuata corect, nu au aparut complicatii imediat posoperator si mai ales daca au fost respectate indicatiile medicului operator.

Interventia in sine nu este lipsita de riscuri, acestea sunt cele comune oricarei interventii chirurgicale: riscul anesteziei generale, risc de sangerare, infectie sau de aparitie a contracturii capsulare in timp.


Mamoplastia de reductie si ridicare


O problema estetica dar si functionala pentru multe femei o reprezinta sanii prea mari sau prea lasati, aspect ce poate fi corectat prin diverse tehnici de chirurgie plastica.

Fie ca se inlatura excesul glandular si tegumentar sau doar se repozitioneaza sanul fara a-i modifica volumul, scopul final este de a obtine un san intr-o pozitie corecta, de consistenta cat mai ferma si cu cicatrici cat mai putine si mai ales cat mai putin vizibile.

Interventia se efectueaza sub anestezie generala, dureaza in medie 2-3 ore, iar in postoperator durerea este minima.

Daca este vorba de un san mare si lasat, atunci vor fi trei cicatrici, una in jurul areolei mamare, una verticala de la areola in santul inframamar si una in santul inframamar, scurta, ce nu este vizibila decat in pozitia culcata. Ce este bine de stiut este ca sanul se vindeca frumos, aceste cicatrici se vor atenua foarte mult in timp, devenind aproape invizibile.

Datorita faptului ca glanda mamara dupa remodelare intraoperator se suspenda la muschiul pectoral, rezultatul este destul de durabil in timp.


chirurgia sanului Dr. Crenguta Coman

Unul din cele mai frecvente complexe feminine raman sanii prea mari, prea mici ...

Procedee nechirurgicale de întinerire a feței

Dr. Crenguta Coman efectueaza aceste proceduri si crede in rezultate naturale, atunci cand va doriti un aspect mai tanar al fetei. Doar afland mai multe despre aceste substante veti descoperi cat de benefice sunt in “oprirea” timpului.

chirurgia sanului dr crenguta coman
© Crenguta Coman. Toate drepturile rezervate.

Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acest site, de catre orice persoana, fara acordul scris prealabil al dr. Crenguta Coman.