Cronos Med, Aron Cotrus 57, +40 751 202 536 | Clinica Dermalife, Sos. Bucuresti-Ploiesti 10, +40755223333     English

Chirurgia pleoapelor


Blefaroplastia este interventia care corecteaza aspectul imbatranit sau inestetic al regiunii ochilor.

Excesul de piele precum si aparitia pungilor la nivelul pleoapelor, sunt printre primele semne de imbatranire la nivelul fetei. O blefaroplastie efectuata la timp poate sterge usor 10 ani de pe fata dumneavoastra.

Procedura in sine este minim invaziva, se efectueaza de obicei cu anestezie locala, dar necesita multa atentie si delicatete din partea chirurgului.

eyelid surgery

Desi este o interventie destul de frecventa, fiind considerata de multe ori o simpla excizie de piele si grasime, ea nu este niciodata doar atat. Pentru a fi un bun specialist in blefaroplastie, trebuie sa cunosti anatomia pleopelor in cel mai mic detaliu, pentru ca fiind structuri atat de importante, orice rezectie in plus, de piele sau grasime, poate duce la complicatii serioase.

Pentru a recrea o regiune palpebrala frumoasa, excesul de piele se indeparteaza, grasimea se repozitioneaza, colturile ochiului se ridica daca sunt laxe.

In principiu se opereaza pe rand, iar vindecarea este de aproximativ 5-7 zile pentru pleoapele superioare si pana la 3 saptamani pentru cele inferioare.

Blefaroplastia superioara

Este indicata cand exista surplus de piele care face sa dispara pliul natural al pleoapei, rezultand astfel un aspect imbatranit chiar daca nu suntem asa batrani. Poate fi pur cosmetica dar de multe ori si functionala, atunci cand acest surplus de piele ingreuneza vederea. Si pentru ca fata trebuie privita in ansamblu, blefaroplastia superioara poate fi necesara atunci cand incercam sa corectam ridurile orizontale de la nivelul fruntii, relaxand musculatura responsabila de formarea lor, putem accentua surplusul de piele deja existent.

Exista multe cazuri in care nu doar surplusul de piele este responsabil de aspectul inestetic al pleoapei superioare, ci si grasimea prezenta la acest nivel. Avand in vedere ca pe masura ce inaintam in varsta, structurile profunde tind sa scada in volum, sau datorita laxitatii structurilor superficiale (piele si muschi) sa hernieze si sa apara vizibile si inestetice, blefaroplastia superioara poate corecta si acest aspect. Grasimea nu se excizeza ci se repozitioneaza de unde este in surplus, in zona unde este deficit pentru a crea un contur uniform si tanar.

Cicatricele sunt minime, ascunse in pliurile de flexie naturale ale pleoapelor iar in timp se sterg pana devin insesizabile.

Blefaroplastia inferioara

Este interventia care corecteaza “pungile” de la nivelul pleoapei inferioare. Acest aspect se datoreaza grasimii de la nivelul orbitei care poate fi in exces sau doar sa hernieze prin laxitatea structurilor mai superficiale. Daca avem de corectat si un surplus de piele, atunci practicam o blefaroplastie transcutana, presupunand o incizie la 2mm de marginea pleoapei, prelungita putin lateral, prin care se repozitioneaza grasimea, se fixeaza muschiul pentru efectul de lifting si se excizeaza pielea in exces. Daca doar grasimea este cea responsabila de aspectul inestetic al peoapelor, se practica blefaroplastia transconjuctivala, insemnand o incizie la nivelul conjunctivei, prin care se rearanjeaza grasimea pentru a reda aspectul tanar al zonei.

Datorita faptului ca pleoapa inferioara are o anatomie diferita de cea superioara, prin functia ei mai importanta in protectia globului ocular, interventia este mai laborioasa si vindecarea putin mai lenta. Rezultatul va fi vizibil catre 3 saptamani cand se remit echimozele si edemul. Cicatricele sunt de asemenea minime, iar dupa cateva luni devin aproape invizibile.


Card image cap

O blefaroplastie efectuata la timp poate sterge usor 10 ani de pe fata dumneavoastra.

E timpul pentru viitor – Liposculptura 4D

Tehnica si indicatia lipoaspiratiei s-au modificat foarte mult, in fiecare zi invatam lucruri noi si folosim device-uri noi. Ultimul trend in lipoaspiratie este asa numita Liposculptura 4D completata sau nu cu lipofilling in functie de caz.

chirurgie pleoape dr crenguta coman
© Crenguta Coman. Toate drepturile rezervate.

Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acest site, de catre orice persoana, fara acordul scris prealabil al dr. Crenguta Coman.